back-button

Systrarna Eisenman

Söta påskrecept!

  • Baka

Här hittar ni våra bästa recept på desserter, bakverk och godis nu inför påsken!

Vaniljcheesecake

Vaniljcheesecake

Amerikanskor som vi är älskar vi cheesecake. Den ska vara silkeslen och krämig men ändå kompakt - med mycket smak av vanilj.

Vi har testat oss fram och tror oss ha kommit fram till det ultimata receptet! Hemligheten är att den ska innehålla @khoisangourmet äkta vaniljpulver och gräddas länge på låg värme. Får den vila i kylskåpet över natten blir den ännu godare! 

Chokladbräck med krossade mintkulor

Chokladbräck med krossade mintkulor

Ett sista minuten-tips för er som har kommit på att ni vill göra lite mumsig hemgjord påskgodis. Detta chokladbräck med krossade mintkulor tar endast några minuter att göra och är försvinnande gott.

Citronsorbet med maräng­smulor

Citronsorbet med maräng­smulor

Idag bjuder vi på en syrlig, fräsch och riktig god sorbet. Den italienska marängen i sorbeten gör den mjuk och krämig. Bara hälften av marängsmeten kommer att gå åt (det är svårare att göra en liten sats än en stor), så vi använder det som blir över till att göra marängflarn som vi sedan smular sönder. Smulorna strör vi över sorbeten när den serveras.

Marshmallow­kycklingar

Marshmallow­kycklingar

Små söta och smarriga marshmallow-kycklingar. Det krävs lite övning för att få till näbb och stjärt - men även fula små kycklingar är goda.

Fryst mango­cheesecake

Fryst mango­cheesecake

Fryst mangocheesecake! Förutom att den är vansinnigt god så är den otroligt vacker också med sitt snirkliga mönster – som är lättare än vad man tror att göra. Fördelen med en fryst cheesecake är att man kan göra den relativt långt i förväg, då den ska ändå förvaras i frysen. Men bäst av allt (förutom smaken förstås) är att det behövs så få ingredienser. Kan ju inte bli bättre!

Foto Helen Pe

Choklad­tårta med hallon­frosting och vitchoklad­glasyr

Choklad­tårta med hallon­frosting och vitchoklad­glasyr

Idag fyller jag år. Det firar jag med att bjuda er på receptet på denna maffiga chokladtårta med hallonfrosting och vitchokladglasyr.

Den här tårtan görs med 3 tårtbottnar. Det är enklast att baka varje botten var för sig.

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Hembakat.


Fryst cheesecake med smak av grapefrukt

Fryst cheesecake med smak av grapefrukt

Denna ljuvliga cheesecake går snabbt att göra och kan dessutom förberedas flera dagar i förväg då den ska ändå förvaras i frysen.


Foto Helen Pe

Citrus Sorbet i Citron

Citrus Sorbet i Citron

En enkel och snabb sorbet gjord med citron, socker och vatten. Perfekt som sommardessert eller när citrusfrukter är i säsong.
Vallmo- och citrontårta med lemon curd­frosting

Vallmo- och citrontårta med lemon curd­frosting

Denna ljuvliga vårinspirerad citron- och vallmotårta med lemon curdfrosting har vi dekorerat med vackra blommor. För en barnsliga tårta kan garnera med påskgodis eller annan rolig pynt!

Psst! Vill du ha en hög tårta som den på bilden – använd en mindre form.

Citronbiskvier

Citronbiskvier

Biskvier kan upplevas lite mäktiga pga smörkrämen – men här bidrar lemon curd och citron med lite fräschör! Dessa biskvier är i ”normalstorlek” men gör dem gärna lite mindre, t ex munsbit-stora – så passar de perfekt på en dessertbuffé.

Foto Helen Pe

Hemgjorda chokladägg

Hemgjorda chokladägg

En rolig överraskning på påsken är att bjuda på chokladfyllda ägg. Det är dessutom ett perfekt projekt att göra med barnen. Använd gärna choklad av mycket god kvalité.

Krämig citronpaj med maräng

Krämig citronpaj med maräng

En vacker paj med söt och len italiensk maräng som bryter av perfekt mot den syrliga och krämiga citronfyllningen.

Rabarber- och vit chokladkladdkaka

Rabarber- och vit chokladkladdkaka

Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!