Här hittar ni våra bästa recept på desserter, bakverk och godis nu inför påsken!
Här hittar ni våra bästa recept på desserter, bakverk och godis nu inför påsken!
Amerikanskor som vi är älskar vi cheesecake. Den ska vara silkeslen och krämig men ändå kompakt - med mycket smak av vanilj.
Vi har testat oss fram och tror oss ha kommit fram till det ultimata receptet! Hemligheten är att den ska innehålla @khoisangourmet äkta vaniljpulver och gräddas länge på låg värme. Får den vila i kylskåpet över natten blir den ännu godare!
Ett sista minuten-tips för er som har kommit på att ni vill göra lite mumsig hemgjord påskgodis. Detta chokladbräck med krossade mintkulor tar endast några minuter att göra och är försvinnande gott.
Idag bjuder vi på en syrlig, fräsch och riktig god sorbet. Den italienska marängen i sorbeten gör den mjuk och krämig. Bara hälften av marängsmeten kommer att gå åt (det är svårare att göra en liten sats än en stor), så vi använder det som blir över till att göra marängflarn som vi sedan smular sönder. Smulorna strör vi över sorbeten när den serveras.
Små söta och smarriga marshmallow-kycklingar. Det krävs lite övning för att få till näbb och stjärt - men även fula små kycklingar är goda.
Fryst mangocheesecake! Förutom att den är vansinnigt god så är den otroligt vacker också med sitt snirkliga mönster – som är lättare än vad man tror att göra. Fördelen med en fryst cheesecake är att man kan göra den relativt långt i förväg, då den ska ändå förvaras i frysen. Men bäst av allt (förutom smaken förstås) är att det behövs så få ingredienser. Kan ju inte bli bättre!
Foto Helen Pe
Idag fyller jag år. Det firar jag med att bjuda er på receptet på denna maffiga chokladtårta med hallonfrosting och vitchokladglasyr.
Den här tårtan görs med 3 tårtbottnar. Det är enklast att baka varje botten var för sig.
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Hembakat.
Denna ljuvliga cheesecake går snabbt att göra och kan dessutom förberedas flera dagar i förväg då den ska ändå förvaras i frysen.
Foto Helen Pe
Denna ljuvliga vårinspirerad citron- och vallmotårta med lemon curdfrosting har vi dekorerat med vackra blommor. För en barnsliga tårta kan garnera med påskgodis eller annan rolig pynt!
Psst! Vill du ha en hög tårta som den på bilden – använd en mindre form.
Biskvier kan upplevas lite mäktiga pga smörkrämen – men här bidrar lemon curd och citron med lite fräschör! Dessa biskvier är i ”normalstorlek” men gör dem gärna lite mindre, t ex munsbit-stora – så passar de perfekt på en dessertbuffé.
Foto Helen Pe
En rolig överraskning på påsken är att bjuda på chokladfyllda ägg. Det är dessutom ett perfekt projekt att göra med barnen. Använd gärna choklad av mycket god kvalité.
En vacker paj med söt och len italiensk maräng som bryter av perfekt mot den syrliga och krämiga citronfyllningen.
Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!