Mixa digestivekex, socker och smör till en smulig massa. Tryck ut massan i botten och upp på kanterna på en pajform med löstagbarbotten. Tryck till massan ordentligt så att den håller ihop när du skär i kakan. Ställ formen i frysen i ca 30 minuter.
1.
Mixa digestivekex, socker och smör till en smulig massa. Tryck ut massan i botten och upp på kanterna på en pajform med löstagbarbotten. Tryck till massan ordentligt så att den håller ihop när du skär i kakan. Ställ formen i frysen i ca 30 minuter.
2.
Vispa grädden tills den får mjuka toppar.
3.
Vispa ihop cream cheese och strösocker tills en slät kräm. Tillsätt florsocker, grapefruktskal- och saft samt vaniljsocker. Fortsätt vispa i 2 – 3 minuter.
4.
Vänd försiktigt ner grädden i cream cheese-smeten. Häll upp i pajformen. Täck med plastfolie och ställ i frysen över natten.
5.
Vid servering, försiktigt lossa på kakan med en kniv och lägg upp på ett tårtfat. Dekorera med chokladägg, några krossade och några hela. Servera direkt.
250 g digestivekex
1 dl farinsocker
150 g smält smör
3 dl vispgrädde
800 g Philadelphiaost eller annan färskost
100 g strösocker
2 msk florsocker
skal från 1 grapefrukt
2 tsk pressad grapefruktsaft
1 tsk vaniljsocker
chokladägg till garnering