back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Vallmo- och citrontårta med lemon curd­frosting

Denna ljuvliga vårinspirerad citron- och vallmotårta med lemon curdfrosting har vi dekorerat med vackra blommor. För en barnsliga tårta kan garnera med påskgodis eller annan rolig pynt!

Psst! Vill du ha en hög tårta som den på bilden – använd en mindre form.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.

2.

Smält smöret och låt svalna.

3.

Vispa ägg och socker luftigt.

4.

Blanda de torra ingredienserna. Rör ner i smeten tillsammans med citronskal, citronsaft och vallmofrön och blanda till en slät smet.

5.

Tillsätt det smälta smöret.

6.

Häll smeten i formen och grädda i 30-40 minuter eller tills en provsticka är torr.

7.

Låt kakan stå och svalna en stund innan den stjälps upp på ett galler. Låt svalna helt.

8.

Vispa ihop ingredienserna till frostingen till en fluffig kräm.

9.

När kakan kallnat skär den i två, alternativt tre, bottnar och bred lite frosting på varje del.

10.

Avsluta med att breda ut frosting över hela tårtan. Garnera eventuellt med blommor (obesprutade).

Ingredienser

Ingredienser

150 g smör

3 ägg

2 ½ dl strösocker

3 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

½ rivet skal från citron

2 msk färskpressad citronsaft

2 msk blå vallmofrön

Frosting med lemon curd

600 g Philadelphiaost eller annan färskost

½ - 1 dl florsocker

1 dl lemon Curd

några droppar gul karamellfärg

Söta påskrecept!