Koka upp socker och vatten så att sockret löser sig. Låt sockerlagen sjuda i 3 minuter och sedan svalna. Blanda önskad mängd sockerlag med citrussaft för att få rätt sötma.
1.
Koka upp socker och vatten så att sockret löser sig. Låt sockerlagen sjuda i 3 minuter och sedan svalna. Blanda önskad mängd sockerlag med citrussaft för att få rätt sötma.
2.
För att göra sorbet i frysen: Häll saften i en form och ställ den i frysen. Rör om var tjugonde minut under 3-4 timmar. Sorbeten blir slätare om den körs snabbt i en matberedare strax före servering.
3.
För att göra sorbet i glassmaskin: Låt saften kallna övertäckte i kylskåp i några timmar. Följ sedan instruktionerna för glassmaskinen.
4.
Skölj citronerna. Skär av toppen på citronen. Gröp ur citronköttet försiktigt med en liten vass kniv och en liten sked. Skär sedan av en liten del på botten av citronen så att de blir plana och står upp själva. Ställ citronerna på en liten plåt som får plats i frysen.
5.
När sorbeten börjar bli klar, spritsa ner den i citronerna. Lägg på toppen, ställ in i frysen och låt sorbeten frysa lite till.
2 dl strösocker
1 dl vatten
ca 5 dl färskpressad saft från citron
4-6 citroner