back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rabarber- och vit chokladkladdkaka

  • 10-12 bitar

Idag bjuder vi på en alldeles underbar vit chokladkladdkaka med rabarber. Kan det bli godare? Näpp! Dessutom är den så himla enkel och snabb att göra. Perfekt för sista minuten fikat!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175°C.

2.

Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3.

Smält choklad och smör i en skål över vattenbad. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i den smälta chokladen. Tillsätt ägg och blanda till en slät smet.

4.

Häll smeten i formen. Strö över rabarbern.

5.

Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna helt.

Ingredienser

Ingredienser

150 g vit blockchoklad

150 g smör

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

3 ägg

100 g rabarber, tärnad

Söta påskrecept!