back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Citronbiskvier

  • 12 stycken

Biskvier kan upplevas lite mäktiga pga smörkrämen – men här bidrar lemon curd och citron med lite fräschör! Dessa biskvier är i ”normalstorlek” men gör dem gärna lite mindre, t ex munsbit-stora – så passar de perfekt på en dessertbuffé.

Foto Helen Pe

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Riv ner mandelmassan i en bunke. Tillsätt äggvita lite åt gången, under omrörning, tills du får en slät och tjock smet som går att spritsa. Det är inte säkert att all äggvita behövs.

3.

Spritsa ut rundlar, ca 7 cm i diameter, på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 12 – 15 minuter eller tills bottnarna börjar bli gyllene. Låt svalna på ett galler.

4.

Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen.

5.

Vänd botten på biskvierna uppåt och spritsa eller klicka ut lemon curd i mitten på varje biskvi.

6.

Spritsa ut smörkräm runtom lemon curd-klicken. Dra upp krämen med en spatel så du täcker lemon curden och får en slät topp. Ställ i kylskåpet så att krämen stelnar.

7.

Smält vitchokladen i en skål över vattenbad. Doppa varje biskvi. Låt överflödig choklad rinna av. Låt chokladen stelna.

8.

Rör ihop ingredienserna till en trögflytande glasyr och ringla över biskvierna.

Ingredienser

Mandelbottnar

300 g mandelmassa

ca 2 ägg, lättvispade

Smörkräm

150 g smör, rumsvarmt

1 äggula

ca 2 1/2 dl florsocker

rivet skal från ½ citron

1 tsk vaniljsocker

ca 2 dl lemon curd

150 – 200 g vitchoklad

Glasyr

2 dl florsocker

ca 1 msk vatten

några droppar gul karamellfärg