back-button

Systrarna Eisenman

Godaste drycken till glöggminglet


    När det är dags för glöggmingel handlar det inte bara om den klassiska glöggen – rätt drycker kan verkligen sätta stämningen och ge en extra dimension till minglet. Oavsett om du vill ha något värmande för att stå emot vinterkylan eller en uppfriskande kall dryck för att balansera de kryddiga smakerna, har vi samlat de bästa alternativen. Här hittar du både varma och kalla drycker som passar perfekt vid glöggminglet och gör din julfest ännu mer minnesvärd.

    Varm äppelcider med kanel och vanilj


    Klassisk äggtoddy

    & äggtoddy med smak av saffran


    Varm tranbärsjuice med kanel och stjärnanis

    och

    Vit saffransglögg med apelsin


    Kyld vit glögg med Campari

    & Hot Buttered Rum


    Kokosmojito med granatäpple


    Mulled Wine


    Äppelcider med Fireball och grenadine



    Se nedan för goda tilltugg till glöggfesten!

    Pepparkaks­biscotti

    Pepparkaks­biscotti

    I Italien brukar man doppa biscottis, som är relativt torra kakor, i ett sött vin som kallas Vin Santo. Dessa pepparkaksbiscotti är perfekta att doppa i en kopp kaffe, glögg, te eller varm choklad. Eller varför inte i ett glas iskall iscider!

    Pain d´epice med ädelost och fikon

    Pain d´epice med ädelost och fikon

    Pain d’épice är en ljuvligt söt och kryddig kaka. I Frankrike serverar man den gärna med lite smör och marmelad till frukost. Vi väljer att servera den till glöggminglet med färska fikon och en smakrik ädelost. Så otroligt gott!

    Foto Helen Pe

    Crostini med rostade pinjenötter i honung med päron och ädelost

    Crostini med rostade pinjenötter i honung med päron och ädelost

    Superenklaoch supergoda tilltugg – crostini med rostade pinjenötter i honung med päron och ädelost

    Smördegsgalette med fikon, brie, valnötter och honung

    Smördegsgalette med fikon, brie, valnötter och honung

    En snabb och enkel men ack så god smördegsgalette toppad med brie, färska fikon och valnötter. Den är godast nygräddad men tar bara några minuter att förbereda och 15 minuter i ugnen.

    Pepparkakor med ädelost, fikon och granatäpple

    Pepparkakor med ädelost, fikon och granatäpple

    Supergoda och SUPERENKLA pepparkakor med ädelost, fikon och granatäpple.
    Labneh med ugnrostad lök och druvor

    Labneh med ugnrostad lök och druvor

    Den ugnsrostade löken och druvorna gifter sig perfekt med varandra och dess sötma blir ännu mer ljuvlig när den serveras med krämig och syrlig labheh (som är avrunnen yoghurt). Servera gärna med rostade baguetteskivor som tilltugg. Vi tycker det blir fint att använda både gula och röda steklökar - men att hålla isär dem när de tillagas så de behåller sina respektiva färger. Det går dock förstås utmärkt att tillaga dem tillsammans.

    Foto: Lisa Björner