back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Pepparkaks­biscotti

  • 45 skorpor

I Italien brukar man doppa biscottis, som är relativt torra kakor, i ett sött vin som kallas Vin Santo. Dessa pepparkaksbiscotti är perfekta att doppa i en kopp kaffe, glögg, te eller varm choklad. Eller varför inte i ett glas iskall iscider!

Hur

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

3.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten till en slät deg. Smaksätt med mandelessens.

4.

Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i 15 minuter.

5.

Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga

Ingredienser

Ingredienser

100 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

3 ägg

7 dl vetemjöl

3 tsk pepparkakskryddor

3 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt