Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull i olivolja i några minuter.
En läcker och krämig zucchinisoppa med chèvreost.
1.
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en kastrull i olivolja i några minuter.
2.
Hacka zucchinin och fräs i 10 minuter tillsammans med löken. Rör då och då.
3.
Skala och skär potatisen i bitar. Lägg ner dem tillsammans med timjan i kastrullen. Häll på buljongen. Låt puttra på låg värme i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk.
4.
Kör soppan i matberedare tills den är slät eller använd stavmixer.
5.
Rör i crème fraîche och smula ner chèvre.
6.
Värm soppan på låg värme och rör om tills en del av chèvreosten har smält. Det ska fortfarande finnas några chèvrebitar kvar. Smaka av med salt och peppar.
7.
Smula lite chèvre över soppan och garnera med en kvist timjan före servering.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 2 msk olivolja
1 kg zucchini
4 potatisar
1 tsk hackad färsk timjan
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
1 dl crème fraîche
200 g chèvreost
efter smak salt
efter smak peppar
för garnering färsk timjan