back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Zucchini- och majsbröd

  • 12 bitar

Majsbröd ”Cornbread” är typisk för amerikanska södern – och en favorit hemma hos oss. Gärna rykande varm direkt ur ugnen med en redig klick smör. Här har vi lagt till riven zucchini som gör den ännu saftigare.

Foto Lisa Björner

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 200 grader. Smörj och mjöla en rektangulär bakform (ca 20×30 cm) eller en gjutjärnspanna, ca 23 i diameter.

2.

Vispa upp äggen i en bunke. Blanda ner det smälta smöret och filmjölken.

3.

Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ihop med filmjölksblandningen till en slät smet.

4.

Riv zucchinierna och blanda ner i smeten.

5.

Häll smeten i formen och grädda i ugnen i ca 40 minuter eller tills en provsticka är torr.

6.

Brödet är godast nygräddat men går även bra att servera kallt.

Ingredienser

Ingredienser

2 ägg

100 g smör

3 1/2 dl filmjölk

3 dl polenta

1 1/2 dl vetemjöl

2 msk strösocker

2 tsk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 små (ca 250 g) zucchini