Mixa alla ingredienser till dressingen. Spä eventuellt med lite mjölk för en rinnigare dressing. Smaka av med salt och peppar.
1.
Mixa alla ingredienser till dressingen. Spä eventuellt med lite mjölk för en rinnigare dressing. Smaka av med salt och peppar.
2.
Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Smula i mindre bitar.
3.
Skär tomaterna i klyftor.
4.
Skär 4 klyftor av isbergssallaten.
5.
Lägg upp klyftorna på en tallrik och ringla över dressingen. Toppa med bacon, tomater, ost och rödlök. Garnera med kryddgrönt.
1 huvud isbergssallat
kryddgrönt till garnering
140 g bacon
ca 12 cocktailtomater
4 msk hackad rödlök
kryddgrönt till garnering
2 dl gräddfil
70 g ädelost + extra smulad ost till garnering
1 tsk strösocker
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
salt och svartpeppar
ev lite mjölk