back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Wedge Salad med bacon och ädelostdressing

  • 4 portioner

I USA är detta en populär rätt. Servera gärna som en förrätt eller enklare lunch. Här hittar ni en annan variant där vi serverar sallaten endast med en ranch dressing.

Hur

Gör så här:

1.

Mixa alla ingredienser till dressingen. Spä eventuellt med lite mjölk för en rinnigare dressing. Smaka av med salt och peppar.

2.

Stek bacon krispigt. Låt rinna av på hushållspapper. Smula i mindre bitar.

3.

Skär tomaterna i klyftor.

4.

Skär 4 klyftor av isbergssallaten.

5.

Lägg upp klyftorna på en tallrik och ringla över dressingen. Toppa med bacon, tomater, ost och rödlök. Garnera med kryddgrönt.

Ingredienser

Ingredienser

1 huvud isbergssallat

kryddgrönt till garnering

140 g bacon

ca 12 cocktailtomater

4 msk hackad rödlök

kryddgrönt till garnering


Dressing

2 dl majonnäs

2 dl gräddfil

70 g ädelost + extra smulad ost till garnering

1 tsk strösocker

1 tsk vitlökspulver

1 tsk lökpulver

salt och svartpeppar

ev lite mjölk