back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Wasabi- och misogravad lax

  • 8 - 10 portioner

Miso tillför sälta och umami medan wasabi ger laxen ett härligt sting.

Foto: Lisa Björner

Hur

1.

Torka laxfiléerna med hushållspapper, putsa dem och ta bort eventuella ben. 

2.

Rör ihop socker, salt, misopasta och wasabi. 

3.

Lägg laxbitarna med skinnsidan nedåt och gnid in blandningen på köttsidan. 

4.

Lägg ihop filéerna med köttsidan mot varandra, den tjocka delen mot den tunna. Lägg fisken i en plastpåse och knyt igen. Lägg påsen på en tallrik, lägg på en tyngd och låt laxen gravas i kylskåp i ca 2 dagar. Vänd på laxen några gånger. 

5.

Torka rent fisken och skär i tunna skivor vid servering.

Ingredienser

Ingredienser

1 kg laxfilé med skinn, delad i två bitar

1 dl strösocker

3 msk jodfritt salt

2 msk vit misopasta

1 - 2 tsk wasabi