back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Vitbönröra med löktrav och pitachips

Löktrav, en av våra vanligaste ogräs, känns igen vid att den doftar lök. I matlagning är den ett bra alternativ till vitlök men förlorar sin smak vid upphettning och torkning – så använd den gärna färsk i t ex kryddsmör, vinaigrette, sallader - eller denna goda röra med vita bönor.

Foto Lisa Björner

Hur

Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 200°. Pensla pitabröden med olja. Skär dem i trekanter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta bröden mitt i ugnen i ca 10 min.

2.

Häll av spadet från bönorna. Skölj löktraven. Skala vitlöken. Mixa bönorna med löktrav, vitlök, olja och citron till en slät röra. Krydda med salt.

3.

Lägg röran på ett fat. Ringla över olja och garnera med löktravsblommor. Servera röran med pitachipsen.

Ingredienser

Ingredienser

1 förp vita bönor - kokta (380 g)

1 dl löktravsblad- packade

1vitlöksklyfta

0,5 dl olivolja

1 tsk pressad citron

0,5 tsk salt

Rostat pitabröd

2 pitabröd

3 msk olivolja

Garnering

olivolja

löktravsblommor