Sätt ugnen på 200°. Pensla pitabröden med olja. Skär dem i trekanter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta bröden mitt i ugnen i ca 10 min.
Löktrav, en av våra vanligaste ogräs, känns igen vid att den doftar lök. I matlagning är den ett bra alternativ till vitlök men förlorar sin smak vid upphettning och torkning – så använd den gärna färsk i t ex kryddsmör, vinaigrette, sallader - eller denna goda röra med vita bönor.
Foto Lisa Björner
1.
Sätt ugnen på 200°. Pensla pitabröden med olja. Skär dem i trekanter och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rosta bröden mitt i ugnen i ca 10 min.
2.
Häll av spadet från bönorna. Skölj löktraven. Skala vitlöken. Mixa bönorna med löktrav, vitlök, olja och citron till en slät röra. Krydda med salt.
3.
Lägg röran på ett fat. Ringla över olja och garnera med löktravsblommor. Servera röran med pitachipsen.
1 förp vita bönor - kokta (380 g)
1 dl löktravsblad- packade
1vitlöksklyfta
0,5 dl olivolja
1 tsk pressad citron
0,5 tsk salt
2 pitabröd
3 msk olivolja
olivolja
löktravsblommor