back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Vit saffransglögg med apelsin

  • 10 minuter
  • 8 portioner

Bjud på en elegant twist till julens glögg med denna vita saffransglögg med apelsin. Den milda saffranssmaken möter frisk citrus i en dryck som värmer i vinterkylan!

Hur

Gör så här

1.

Skölj apelsinen och citronen noggrant. Skala apelsinen och citronen utan att få med den vita beska delen. Lägg skal från apelsinen och citronen tillsammans med saften från apelsin i en kastrull. Tillsätt saffran, ingefära, kryddorna och socker. Häll på vin så att det precis täcker.

2.

Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter. Sänk värmen och tillsätt resten av vinet. Värm under omrörning. Servera varm. 

Ingredienser

Ingredienser

1 apelsin

skal från 1 citron

½ påse saffran

20 g färsk ingefära, skalad

4 kryddnejlikor

6 kardemummakärnor 

1 dl strösocker

1 flaska torr vitt vin