Blanda ingredienserna till Västerbottensostkrämen.
1.
Blanda ingredienserna till Västerbottensostkrämen.
2.
Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjoner i klyftor. Skär mandelpotatis i lika stora bitar. Kärna ur och skär äpplet i klyftor.
3.
Värm 2 msk smör i en stekgryta och fräs champinjonerna gyllenbruna. Lägg åt sidan. Stek äppelklyftorna snabbt i 2 msk smör – de ska få färg men inte bli för mjuka. Lägg åt sidan.
4.
Smält resterande smör i grytan, tillsätt lök och fräs i några minuter. Tillsätt viltskav och stek tills den har fått lite färg. Rör om och sär på bitarna så att de steks jämt.
5.
Tillsätt potatis, buljong, vispgrädde och soja i kastrullen och låt koka upp. Låt sedan sjuda tills potatisen är mjuk.
6.
Smaka av med salt och peppar. Rör ner äppelklyftor, svamp och lingon. Garnera grytan med persilja. Servera med Västerbottensostkräm.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g champinjoner
ca 600 g mandelpotatis
2 äpplen
5 msk smör
2 paket viltskav à ca 240 g, lätt tinat
1 ½ liter köttbuljong
1 dl vispgrädde
2 msk kinesisk soja
ca ½ dl lingon
Salt och svartpeppar
Hackad persilja till garnering
1 1/2 dl crème fraîche
1/2 dl riven Västerbottensost