back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Viltköttbullar

  • ca 40 köttbullar

Smaken av vilt och enbär är en klassisk och lyckad kombination. Här använder vi älgfärs - men det går även bra med annan viltfärs. Eftersom älgfärs är rätt magert tillsätter vi lite fläskfärs.

Foto: Lisa Björner




Hur

Gör så här:

1.

Rör ihop ströbröd med mjölk och grädde. Låt svälla. 

2.

Fräs lök i smör tills den blir mjuk. Låt svalna något.

3.

Blanda alla ingredienserna i en skål och arbeta ihop. Man kan med fördel steka upp lite av färsen för att eventuellt justera saltmängden. Forma färsen till köttbullar. 

4.

Stek köttbullarna i smör och olja i en stekpanna tills gyllene och genomstekta.

Ingredienser

Ingredienser:

400 g älgfärs

200 g fläskfärs

1 dl ströbröd

1 dl mjölk

½ dl vispgrädde

1 liten gul lök, skalad och riven

1-2 msk smör

1 ägg

1 tsk enbär, stötta

ca 1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Stekning

smör och olja