Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer av fruktköttet. Skär avokado och rödlök i skivor. Varva rucola, grapefrukt, avokado och rödlök på ett fat.
Vietnamesisk grapefrukt- och avokadosallad är en fräsch och smakrik rätt som kombinerar den syrliga sötman från grapefrukt med den krämiga mjukheten från avokado. Tillsammans med örtiga inslag av mynta och koriander, samt en sötsyrlig och fräsch dressing, skapar denna sallad en härlig balans av smaker som både är lätt och uppfriskande.
1.
Skär bort skalet på grapefrukten och skär ut filéer av fruktköttet. Skär avokado och rödlök i skivor. Varva rucola, grapefrukt, avokado och rödlök på ett fat.
2.
Rör ihop ingredienserna till dressingen. Häll över salladen. Garnera med mynta och koriander.
3.
Tips! För att göra lite matigare – blanda med risnudlar och strö över hackade jordnötter.
2 grapefrukt
2 avokado
½ rödlök
65 g rucola
koriander och mynta till garnering
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
1 klyfta vitlök, pressad
5 msk strösocker
0,5 dl vatten, kokande
0,5 dl fisksås
1 dl färskpressad limesaft