back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Vietnamesisk kycklingsallad med lime, chili och mynta

Hur

Gör så här

1.

Lägg buljong, kyckling och citrongräs i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ca 10-15 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Ta upp kycklingen och låt svalna. (Obs! Spara buljongen för att använda t.ex. i en soppa.) När kycklingen har svalnat något, strimla kycklingen med två gafflar eller händerna.

2.

Gör såsen genom att kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök. Rör ihop chili, vitlök, lök, risvinsvinäger, lime, fisksås, socker och olja.

3.

Strimla salladskålen fint. Skala och skär morötterna i strimlor. Blanda såsen med grönsakerna, kycklingen och myntan. Smaka av med salt och peppar.

4.

Strö över jordnötter och garnera med koriander.

Ingredienser

Ingredienser

400 g kycklingfilé

1 liter hönsfond

1 citrongräs

ca 400 g salladskål

2 morötter

ca 1 dl mynta

ca 1 dl jordnötter

salt

peppar

färsk koriander till garnering

Chili- och limesås

2 röda chilifrukter

3 vitlöksklyftor

2 schalottenlökar

1 msk risvinsvinäger

3 msk lime

3 msk fisksås

2 msk strösocker

3 msk neutral olja