Skölj apelsinen noggrann. Skär av skalen utan att få med den vita beska delen. Lägg ner skalen med övriga ingredienser och värm. Ta av från värmen när den börjar koka och låt stå och dra i minst 1 timme.
Fyll vinterkvällarna med julens dofter med denna varma tranbärsjuice, kryddad med kanel och stjärnanis. En enkel och stämningsfull dryck som värmer både hjärta och sinne. Perfekt till glöggminglet eller en mysig stund i soffan framför brasan!
1.
Skölj apelsinen noggrann. Skär av skalen utan att få med den vita beska delen. Lägg ner skalen med övriga ingredienser och värm. Ta av från värmen när den börjar koka och låt stå och dra i minst 1 timme.
2.
Sila av. Värm igen när drycken ska serveras. Servera i värmetåliga glas med tranbär och apelsinskivor.
1 liter tranbärsjuice
2 kanelstänger
1 stjärnanis
1 apelsin
1 dl färska eller frysta tranbär
3 skivor apelsin, halverade