Häll upp cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången.
Till jul står det ständigt en kastrull med glögg och puttrar på spisen – som jag aldrig dricker då jag inte ens gillar glögg. MEN det luktar jul – och gott. Den får stå där och puttra dag in och dag ut fram till julafton, och då och då slänger jag i lite nya kryddor och en skvätt billigt rödvin… En dryck som jag däremot gillar är denna alkoholfria alternativ till glöggen – varm äppelcider med kanel och vanilj.
Receptet skrev vi ursprungligen för tidningen Allt om mat
1.
Häll upp cidern i en kastrull. Lägg ner kanelstången.
2.
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i cidern. Lägg även ner vaniljstången.
3.
Koka upp och låt sedan dra i ca 20 minuter.
4.
Värm upp igen strax före servering.
5.
Kärna ur äpplet och skär den i skivor. Lägg ner i cidern.
1 liter äppelcider
3 kanelstänger
1 vaniljstång
1 äpple