back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Våffel­tårta med dulce de leche, bär, fikon och pekannötter

  • 4-6 portioner

Pannkakstårta är ju populärt – men varför inte göra en våffeltårta istället. Mycket enklare och godare om vi får säga det själva! Tänk dock på att den bör göras strax innan den serveras. Här toppar vi med blåbär, björnbär och fikon men tveka inte att byta ut mot dina favorit-bär/frukter istället.

Hur

Gör så här

1.

Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, hjorthornsalt, salt och socker. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet.

2.

Värm ett våffeljärn och pensla med smör. Grädda smeten tills våfflorna är gyllene. Låt svalna.

3.

Vispa grädden.

4.

Bred ut dulce de leche på en våffla och sedan grädde. Gör likadant med resterande våfflor. Avsluta med vispgrädde på toppen och garnera med frukt och pekannötter. Garnera med myntablad.

Ingredienser

Våfflor

1 ¾ dl vatten

1 ¾ dl mjölk

3 dl vetemjöl

1 ¼ tsk hjorthornsalt

½ tsk salt

1½ tsk socker

100 g smör

Fyllning

3 dl vispgrädde

½ - 1 burk dulce de leche

125 g björnbär

125 g blåbär

2 st fikon

1/2 dl pekannötter

färsk mynta och citronmeliss till garnering

Desserter!