Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, hjorthornsalt, salt och socker. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet.
Pannkakstårta är ju populärt – men varför inte göra en våffeltårta istället. Mycket enklare och godare om vi får säga det själva! Tänk dock på att den bör göras strax innan den serveras. Här toppar vi med blåbär, björnbär och fikon men tveka inte att byta ut mot dina favorit-bär/frukter istället.
1.
Vispa ihop vatten, mjölk, mjöl, hjorthornsalt, salt och socker. Tillsätt det smälta smöret och vispa till en slät smet.
2.
Värm ett våffeljärn och pensla med smör. Grädda smeten tills våfflorna är gyllene. Låt svalna.
3.
Vispa grädden.
4.
Bred ut dulce de leche på en våffla och sedan grädde. Gör likadant med resterande våfflor. Avsluta med vispgrädde på toppen och garnera med frukt och pekannötter. Garnera med myntablad.
1 ¾ dl vatten
1 ¾ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 ¼ tsk hjorthornsalt
½ tsk salt
1½ tsk socker
100 g smör
3 dl vispgrädde
½ - 1 burk dulce de leche
125 g björnbär
125 g blåbär
2 st fikon
1/2 dl pekannötter
färsk mynta och citronmeliss till garnering