back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ugnsbakade parmesan- och cajunblomkåls­buketter

  • Snacks för 4 personer

Här har vi hittat ett roligt sätt att äta blomkål – kryddigt panerad tillsammans med två goda dippsåser – srirachamajo och honungsdijon. Här äter vi dem som snacks – men de passar även utmärkt som tillbehör eller varför inte som en egen rätt tillsammans med en fräsch sallad. Dessa är ugnsbakade så de kan t om anses vara nyttiga.

Hur

Gör så här

1.

Bryt sönder blomkålen i buketter. Koka i lättsaltad vatten i 2 – 3 minuter – tills att de börjar bli lite mjuka. Häll bort vattnet och låt ånga av i ca 20 minuter

2.

Värm ugnen till 200 grader

3.

Blanda ingredienserna till paneringen. Häll ut lite olja i en långpanna. Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa blomkålsbuketterna i lite ägg och doppa sedan i paneringen så att de täcks helt och hållet. Lägg ut på plåten och baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills blomkålen är gyllenbrun. Rör om försiktigt efter ca 20 minuter

4.

Gör såserna under tiden blomkålen är i ugnen

5.

Servera direkt

Ingredienser

Ugnsbakad blomkål

1 blomkål

2 dl ströbröd

25 g riven ost

1 tsk lökpulver

1 tsk paprikapulver

1 tsk vitlökspulver

1/2 tsk salt

1 tsk timjan

1 nypa cayennepeppar

1 ägg

2 msk mjölk

olja

Srirachamajo

2 dl majonnäs

2 - 3 msk srirachasås

en skvätt limesaft

Honungsdijondipp

3 msk honung

2-3 msk dijonsenap