Bryt sönder blomkålen i buketter. Koka i lättsaltad vatten i 2 – 3 minuter – tills att de börjar bli lite mjuka. Häll bort vattnet och låt ånga av i ca 20 minuter
Här har vi hittat ett roligt sätt att äta blomkål – kryddigt panerad tillsammans med två goda dippsåser – srirachamajo och honungsdijon. Här äter vi dem som snacks – men de passar även utmärkt som tillbehör eller varför inte som en egen rätt tillsammans med en fräsch sallad. Dessa är ugnsbakade så de kan t om anses vara nyttiga.
1.
Bryt sönder blomkålen i buketter. Koka i lättsaltad vatten i 2 – 3 minuter – tills att de börjar bli lite mjuka. Häll bort vattnet och låt ånga av i ca 20 minuter
2.
Värm ugnen till 200 grader
3.
Blanda ingredienserna till paneringen. Häll ut lite olja i en långpanna. Vispa ihop ägg och mjölk. Doppa blomkålsbuketterna i lite ägg och doppa sedan i paneringen så att de täcks helt och hållet. Lägg ut på plåten och baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills blomkålen är gyllenbrun. Rör om försiktigt efter ca 20 minuter
4.
Gör såserna under tiden blomkålen är i ugnen
5.
Servera direkt
1 blomkål
2 dl ströbröd
25 g riven ost
1 tsk lökpulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk salt
1 tsk timjan
1 nypa cayennepeppar
1 ägg
2 msk mjölk
olja
2 dl majonnäs
2 - 3 msk srirachasås
en skvätt limesaft
3 msk honung
2-3 msk dijonsenap