back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahini­dressing

  • 2-4 portioner

Idag bjuder vi på ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahinidressing. Den söta sötpotatisen harmoniserar perfekt med sältan i fetan, beskan i ruccolan och den lilla hettan i de krispiga kikärtorna. Mums! Det är lite pilligt att skala kikärtorna men det är väl värt mödan. På så sätt blir kikärtorna så där härligt krispiga. De är även supergoda att servera enbart som snacks. Denna rätt brukar vi servera till grillat – eller bara som den är.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 200 grader.

    2.

    Halvera sötpotatisen på längden. Pensla med lite olja och salta. Lägg i en ugnsform med snittsidan uppåt. Baka sötpotatisen i ca 20 minuter tills den är mjuk rakt igenom.

    3.

    Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Spä eventuellt ut den med lite vatten för en rinnigare konsistens.

    4.

    Lägg upp sötpotatisen på ett fat. Fördela ruccola, feta och kikärtor ovanpå. Avsluta med att ringla över dressingen och strö över lite svartpeppar.

    Tips!

    1.

    När sötpotatisen är färdigbakad kan den snabbt läggas på grillen för lite fina grillränder och god grillsmak!

    Ingredienser

    Ingredienser

    2 ugnsbakad sötpotatis

    ca 1 dl rostade kikärtor

    ca 40 g feta

    ca 40 g ruccola

    Tahinidressing

    1 dl yoghurt

    1 liten vitlöksklyfta

    4 msk tahini

    1-2 msk färskpressad citron

    ca 1 tsk honung

    salt

    nymalen svartpeppar

    ev lite vatten