Kör nötter och vitlök i en matberedare till en slät massa. Blanda med vinäger, soja och sesamolja. Smaka av med honung och tillsätt eventuellt vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
En mångsidig rätt med ugnsbakad sötpotatis, rödkål, tranbär och krämig cashewnötsdressing. Passar som vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till t ex kött eller kyckling.
1.
Kör nötter och vitlök i en matberedare till en slät massa. Blanda med vinäger, soja och sesamolja. Smaka av med honung och tillsätt eventuellt vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.
2.
Värm ugnen till 200 grader. Strimla rödkålen.
3.
Skala och skär sötpotatis i klyftor och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och rör om. Strö över chiliflingor och salta. Rosta i 20 – 30 minuter eller till sötpotatisen är mjuk och har fått lite färg.
4.
Varva sötpotatis, rödkål och torkade tranbär på ett stort fat och garnera med färsk koriander. Servera cashewnötsdressingen bredvid.
ca 700 g sötpotatis
½ – 1 tsk chiliflingor
150 g rödkål
1 dl torkade tranbär
olivolja
färsk koriander till garnering
flingsalt
2 dl naturella cashewnötter
1 liten vitlöksklyfta
1 msk risvinsvinäger
2 tsk japansk soja
2 tsk sesamolja
1-2 msk honung
1-2 msk vatten
salt och svartpeppar