back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Torskrygg med grillad sparris och hollandaise­sås

  • 4 portioner

I detta recept rimmar vi först torskryggen för att sedan ånga den. Den blir då mjäll och riktigt fin i smaken.

Hur

Gör så här

1.

Rimma torsken genom att koka upp vatten, salt, vitpepparkorn och lagerblad. Låt svalna och lägg torsken i lagen. Låt den rimmas i kylen i cirka 30 minuter.

2.

Förbered hollandaisesåsen genom att smälta smöret i en kastrull på låg värme

3.

Vispa samman äggulor och vatten i en skål över ett hett vattenbad tills smeten tjocknar. Ta bort från vattenbadet och vispa ner det smälta smöret i en tunn stråle

4.

Smaka av med citronsaft, cayennepeppar, salt och peppar. Håll såsen ljummen med ett lock på kastrullen.

5.

Ånga torsken genom att placera den i en ånginsats i en kastrull med kokande vatten. Ånga tills innertemperaturen är 52 grader, vilket tar cirka 5-8 minuter beroende på tjockleken på fisken.

6.

Grilla sparrisen genom att pensla den med olja, salta och peppra. Grilla i en grillpanna i några minuter tills den har lite tuggmotstånd

7.

Servera torskryggen tillsammans med grillad sparris och ringla över hollandaisesås. Garnera med citronskal och körvel

Ingredienser

Ingredienser

600 g torskrygg

30 g per liter vatten salt

4 vitpepparkorn

1 lagerblad

ca 20 grön sparris

Körvel eller annat kryddgrönt till garnering

Hollandaisesås

250 g smör

3 äggulor

2 msk vatten

2–3 tsk pressad citron

En nypa cayennepeppar

Salt

Vitpeppar

Rivet citronskal