Bryt sönder nudlarna i mindre bitar. Koka enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
Denna fräscha och smakrika nudelsallad kan ätas precis som den är - varm eller kall. Vi tycker dock det är gott att göra små “paket” av den tillsammans med salladsblad. Vill vi ha en lite matigare lunch serverar vi den med jasminris.
1.
Bryt sönder nudlarna i mindre bitar. Koka enligt förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.
2.
Stek lök, vitlök, ingefära och hackad chili i några minuter i rapsolja i en stekpanna. Tillsätt kycklingfärs och fortsätt stek tills färsen är genomstekt.
3.
Rör ner morötter, fisksås och socker i stekpannan och fräs någon minut. Rör ihop med nudlarna, limesaft och -skal samt örter. Smaka av med salt och peppar
4.
Toppa med salladslök och hackade jordnötter.
50 g risnudlar
1 dl skivad schalottenlök
1 msk finhackad vitlök
2 tsk färskriven ingefära
1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
500 g kycklingfärs
1 morot, riven
2 msk fisksås
2 tsk socker
1 lime, saft och rivet skal
2 msk hackad färsk koriander
2 msk hackad färsk mynta
2 salladslökar, skivade
ca 1 dl hackade jordnötter
rapsolja, till stekning
salt och peppar
Till servering
små salladsblad, typ gemsallad, hjärtsallad eller isberg
eller ris