back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Tacosoppa

  • ca 50 minuter
  • 4 - 6 portioner

När man inte orkar stå och hacka upp alla tillbehören till tacos - så gör man helt enkelt tacosoppa! Det bästa av allt är att den går garanterad hem hos barnen. Och vuxna för den delen...

Hur

Gör så här

1.

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i löken i olja i en stekpanna till löken mjuknar. Tillsätt sedan vitlöken och fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt köttfärs och fräs tills den är genomstekt. Rör ner tacokrydda, tomatpuré, tomater och buljong. Låt sjuda i ca 20 minuter. Tillsätt bönor och majs. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.

2.

Smaka av med salt och peppar. För lite mer hetta kan man tillsätta cayennepeppar eller chilliflakes.

3.

Garnera eventuellt med skivad färsk jalapeño. Servera med gräddfil och tortillachips.

Ingredienser

Ingredienser

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

500 g köttfärs

1 förpackning tacokrydda

3 msk tomatpuré

1 burk passerade tomater à ca 400 g 

1 liter köttbuljong

1 burk bönor à ca 400 g

1 liten burk majskorn à ca 150 g 

salt och nymalen svartpeppar

ev cayennepeppar eller chiliflakes

ev jalapeño till garnering

gräddfil och tortillachips till servering