Lägg ättiksprit, vatten och socker i en kastrull.
Idag bjuder vi på ett snabbt och riktigt gott recept på syltade rönnbär som passar perfekt som tillbehör till söndagssteken, köttbullarna eller en mustig höstgryta. För att rönnbären ska ge fin sötma ska de plockas när de är frostnupna. Du kan också låta dem ligga i frysen i cirka 1 timme.
1.
Lägg ättiksprit, vatten och socker i en kastrull.
2.
Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg även i stången. Koka upp lagen.
3.
Lägg ner rönnbären och låt koka i ca 5 minuter.
4.
Häll upp rönnbären i en väl rengjord burk, fyll på med lag och låt svalna.
5.
Sätt på locket och förvara i kylskåpet.
1 dl ättiksprit
1 dl vatten
3 dl socker
1/2 vaniljstång
3-4 dl, rensade frostnupna rönnbär