back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Svart risotto med rödbets­schips

  • 4 portioner

Halloween-mat behöver inte bara innebär korvar som ska föreställa fingrar eller monstermarshmallows. Här bjuder vi på en halloweeninspirerad middag som faktiskt smakar gott – riktigt gott till och med. För visst låter svart risotto med rödbetsschips riktigt smarrigt! Svart ris har en nämligen ett härligt fylligt och nötig smak. Dess svarta färg behålls under kokningen vilket ger en spännande och vacker risotto. Om du inte vill göra egna chips finns det att köpa rödbetschips eller blandade rotfruktschips!

Hur

Rödbetschips

1.

Skiva rödbetorna flortunt på en mandolin, i matberedare eller med en vass osthyvel.

2.

Värm oljan i en tjockbottnad kastrull till cirka 180 grader. Fritera rödbetsskivorna i omgångar tills de får lite färg och är krispiga. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt

Risotto

1.

Skala och finhacka schalottenlök. Fräs i olivolja i några minuter i en kastrull. Tillsätt ris, buljong och vin och låt sjuda under lock i ca 45 – 50 minuter. Smaka av – riset ska var mjuk men med lite tuggmotstånd. Rör i parmesan och rör om tills osten har smält. Tillsätt salt, peppar och smör.

2.

Lägg upp på tallrikar och ringla över lite olivolja. Garnera med rödbetschips, kryddgrönt och parmesan.

Ingredienser

Ingredienser

1 schalottenlök

2 msk olivolja

3 dl svart ris

ca 5 dl varm höns- eller grönsaksbuljong

1 dl torrt vitt vin

ca 2 dl riven parmesan

3/4 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

1 msk smör

Till garnering

olivolja

kryddgrönt

parmesan

Rödbetschips

300 g rödbetor

5 dl frityrolja