back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Svärmors rabarber­kaka

  • 10-12 bitar

En läcker rabarberkaka med smör, socker och mjöl. Perfekt för bakverkälskare!

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 175 grader.

    2.

    Smörj och bröa en form.

    3.

    Vispa ägg och socker.

    4.

    Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten varvat med mjölken och det smälta smöret.

    5.

    Rör till en slät smet.

    6.

    Häll upp i formen.

    7.

    Skölj och skär rabarbern i bitar.

    8.

    Fördela rabarbern ovanpå smeten.

    9.

    Strö över kanel och socker.

    10.

    Grädda i mitten av ugnen i 35 – 40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.

    11.

    Låt kakan kallna och stjälp sedan upp den på ett fat.

    Ingredienser

    Ingredienser

    2 ägg

    2 dl strösocker

    3 dl vetemjöl

    1 1/2 tsk bakpulver

    1 tsk vaniljsocker

    50 g, smält och avsvalnat smör

    1/2 dl mjölk

    3 stora (ca 2 dl bitar) rabarbertjälkar

    1 tsk kanel

    2 tsk strösocker