Värm ugnen till 175 grader.
En läcker rabarberkaka med smör, socker och mjöl. Perfekt för bakverkälskare!
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Smörj och bröa en form.
3.
Vispa ägg och socker.
4.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten varvat med mjölken och det smälta smöret.
5.
Rör till en slät smet.
6.
Häll upp i formen.
7.
Skölj och skär rabarbern i bitar.
8.
Fördela rabarbern ovanpå smeten.
9.
Strö över kanel och socker.
10.
Grädda i mitten av ugnen i 35 – 40 minuter eller tills en provsticka kommer ut torr.
11.
Låt kakan kallna och stjälp sedan upp den på ett fat.
2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g, smält och avsvalnat smör
1/2 dl mjölk
3 stora (ca 2 dl bitar) rabarbertjälkar
1 tsk kanel
2 tsk strösocker