back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Svamp­lasagne med spenat, hasselnötter och västerbottens­ost

  • 4-6 portioner

Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform.

2.

Skär större svamp i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. Rör om då och då. När all vätska har avdunstats, tillsätt smör och schalottenlöken. Fräs i ca 10 minuter. Rör ner spenaten och stek tills den har mjuknat något.

3.

Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och blanda med ricotta och västerbottensost. Smaka av med salt och peppar.

4.

Varva lasagneplattor, svamp- och spenatblandningen, hasselnötter samt ostblandningen i formen. Avsluta med osten på toppen.

5.

Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

600 g valfri svamp

2 schalottenlök

25 g smör

200 g färsk spenat

2 mozzarella

500 g ricotta

200 g riven västerbottensost

1 dl rostade och hackade hasselnötter

1 pkt färska lasagneplattor à 150 g

salt och svartpeppar