Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform.
Vi ser härliga bilder på Instagram där många har letat sig ut i skogen och hittar mängder med fina svampsorter. Då vill jag gärna passa på att tipsa er om denna supergoda svamplasagne med spenat, hasselnötter och Västerbottensost – en riktigt härlig höstig maträtt som passar vardag som helg
1.
Värm ugnen till 175 grader. Smörj en ugnsform.
2.
Skär större svamp i mindre bitar. Skala och finhacka schalottenlöken. Stek svampen i en torr stekpanna i några minuter så att den vätskar av sig. Rör om då och då. När all vätska har avdunstats, tillsätt smör och schalottenlöken. Fräs i ca 10 minuter. Rör ner spenaten och stek tills den har mjuknat något.
3.
Riv sönder mozzarellan i mindre bitar och blanda med ricotta och västerbottensost. Smaka av med salt och peppar.
4.
Varva lasagneplattor, svamp- och spenatblandningen, hasselnötter samt ostblandningen i formen. Avsluta med osten på toppen.
5.
Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera direkt.
600 g valfri svamp
2 schalottenlök
25 g smör
200 g färsk spenat
2 mozzarella
500 g ricotta
200 g riven västerbottensost
1 dl rostade och hackade hasselnötter
1 pkt färska lasagneplattor à 150 g
salt och svartpeppar