Koka ris enligt förpackningen. Rör ihop med socker och risvinäger.
Våra barn älskar sushi - och om det inte vore för att det är ganska dyrt så hade de fått äta det varje dag. Denna rätt är ett billigt, enkelt och riktigt gott alternativ.
1.
Koka ris enligt förpackningen. Rör ihop med socker och risvinäger.
2.
Sätt ugnen på 200 grader.
3.
Rör ihop färskost, majonnäs, wasabi och salt. Skär laxen i mindre bitar och grovhacka krabban. Rör ihop med färskostblandningen.
4.
Tryck ut riset jämt i en ugnsform. Fördela laxblandningen ovanpå. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
5.
Ringla över majonnäs och sriracha (eller sriarachamajonnäs). Strö över salladslök och koriander. Servera med t ex avokado, kimchi, extra sriracha, srirachamajonnäs, sojasås, ponzusås, wasabi.
4 dl sushiris
1 tsk strösocker
1 msk risvinäger alt vitvinsvinäger
200 g färskost
1 dl majonnäs
1 tsk salt
1 tsk wasabi
400 g lax
100 surimi crab sticks
Srirachasås eller srirachamajonnäs
Marjonnäs
Koriander
Skivad salladslök
Srirachasås
Majonnäs
Japansk soja
Ponzu
Avokado
Wasabi
Kimchi