back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sushi-bake

  • 4-6 portioner

Våra barn älskar sushi - och om det inte vore för att det är ganska dyrt så hade de fått äta det varje dag. Denna rätt är ett billigt, enkelt och riktigt gott alternativ.

Hur

Gör så här

1.

Koka ris enligt förpackningen. Rör ihop med socker och risvinäger.

2.

Sätt ugnen på 200 grader.

3.

Rör ihop färskost, majonnäs, wasabi och salt. Skär laxen i mindre bitar och grovhacka krabban. Rör ihop med färskostblandningen.

4.

Tryck ut riset jämt i en ugnsform. Fördela laxblandningen ovanpå. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

5.

Ringla över majonnäs och sriracha (eller sriarachamajonnäs). Strö över salladslök och koriander. Servera med t ex avokado, kimchi, extra sriracha, srirachamajonnäs, sojasås, ponzusås, wasabi.

Ingredienser

Ingredienser

4 dl sushiris

1 tsk strösocker

1 msk risvinäger alt vitvinsvinäger

200 g färskost

1 dl majonnäs

1 tsk salt

1 tsk wasabi

400 g lax

100 surimi crab sticks

Garnering

Srirachasås eller srirachamajonnäs

Marjonnäs

Koriander

Skivad salladslök

Förslag till servering

Srirachasås

Majonnäs

Japansk soja

Ponzu

Avokado

Wasabi

Kimchi