Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker med en elvisp i ca 5 minuter så det blir riktigt luftigt och ljust.
1.
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och socker med en elvisp i ca 5 minuter så det blir riktigt luftigt och ljust.
2.
Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i smeten. Vänd försiktigt ner dem med en slickepott. Rör i grädde och citronskal.
3.
Bred ut smeten jämt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Försök få så raka kanter som möjligt.
4.
Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Ta ut plåten, strö socker över kakan. Lägg ett bakplåtspapper på kakan och lägg sedan en plåt ovanpå. Vänd på allt så att kakan hamnar på den kalla plåten. Låt svalna.
5.
Pensla bakplåtspappret med lite vatten, och dra försiktigt loss den. Bre ut sylten jämt över kakan. Ställ in kakan i kylen i 30 minuter.
6.
Skär kanterna så att de är raka. Skär sedan, på längden, 4 lika breda remsor. Ta en remsa och rulla ihop den. Ställ rullen på höjden på ett tårtfat. Ta en ny längd och rulla den runt den stående rullen. Gör likadant med resterande två längder.
7.
Plasta in tårtan och ställ den kallt. Gör en ny rulltårta. När du har skurit längderna, ta ut kakan från kylen och rulla dem runt kakan på samma vis som förut.
8.
Vispa grädde och bred runt kanten på tårtan. Dekorera med jordgubbar. Servera gärna tårtan med extra grädde och jordgubbar.
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk maizena
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
Rivet skal från en citron
3 dl sylt
2 dl vispgrädde samt extra till servering
Jordgubbar till garnering och servering