back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sparris och edamamebönor med pocherat ägg

  • 4 portioner

Vardagsmorgnar blir det knappt någon frukost för mig. En kopp kaffe är det jag hinner och orkar slänga i mig. Men på helgerna älskar jag långa frukostar. Barnen får alltid amerikanska pannkakor – vilket jag också gärna tar (dränkt i lönnsirap och smör…). Nu när sparrisen har börjat att komma så lyxar jag dock gärna till det med sparris med edamamebönor och pocherat ägg.

Hur

Gör så här

1.

Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter tills den är mjuk – men fortfarande har lite tuggmotstånd.

2.

Värm edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen.

3.

Koka upp vatten med en skvätt ättika. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Pochera ett ägg i taget. Ägget är klar när vitan är fast – men gulan är fortfarande lös.

4.

Fördela sparris och edamamebönor på fyra tallrikar. Toppa med ett pocherat ägg. Strö över krasse, salt och peppar. Servera direkt.

Ingredienser

Ingredienser

250 g sparris

250 edamamebönor

4 ägg

en skvätt ättika

salt och peppar

krasse till garnering

Påskmat!