Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter tills den är mjuk – men fortfarande har lite tuggmotstånd.
Vardagsmorgnar blir det knappt någon frukost för mig. En kopp kaffe är det jag hinner och orkar slänga i mig. Men på helgerna älskar jag långa frukostar. Barnen får alltid amerikanska pannkakor – vilket jag också gärna tar (dränkt i lönnsirap och smör…). Nu när sparrisen har börjat att komma så lyxar jag dock gärna till det med sparris med edamamebönor och pocherat ägg.
1.
Förväll sparrisen i lättsaltat vatten i några minuter tills den är mjuk – men fortfarande har lite tuggmotstånd.
2.
Värm edamamebönorna enligt anvisningarna på förpackningen.
3.
Koka upp vatten med en skvätt ättika. Sänk värmen så att vattnet sjuder. Pochera ett ägg i taget. Ägget är klar när vitan är fast – men gulan är fortfarande lös.
4.
Fördela sparris och edamamebönor på fyra tallrikar. Toppa med ett pocherat ägg. Strö över krasse, salt och peppar. Servera direkt.
250 g sparris
250 edamamebönor
4 ägg
en skvätt ättika
salt och peppar
krasse till garnering