back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås

  • 4 portioner

En av våra favorit pastarätter som smakar fantastiskt gott och inte kräver supermycket tid att laga. Spaghetti med salsiccia i en mustig tomatsås – tillsammans med ett glas rött blir det en perfekt fredagsmiddag och en bra start på helgen!

Hur

Gör så här

1.

Börja med att göra tomatsåsen. Skala och finhacka lök och vitlök till tomatsåsen. Fräs i olivolja i ca 5 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, tomatpuré, lagerblad, oregano, socker och soja. Koka upp och låt puttra i ca 30-40 minuter utan lock. Tillsätt basilika och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

2.

Snitta salsiccian på längden, ta ut köttet och rulla det till små bollar. Stek salsiccia-bollarna i olivolja i en stekpanna tills de är genomstekta.

3.

Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen.

4.

Rör ner salsiccia i tomatsåsen och rör ihop med spaghettin.

5.

Garnera med basilika och riven parmesan.

6.

Servera gärna med ruccola.

Ingredienser

Ingredienser

400 g färsk salsiccia

1 msk olivolja

400 g spaghetti

Tomatsås

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

ca 800 g krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 tsk torkad oregano

1 lagerblad

2 tsk strösocker

1 tsk soja

2 msk hackad färsk basilika

efter smak salt

efter smak svartpeppar

Till servering

riven parmesanost och basilika till garnering

Ruccola