Värm svartpepparkornen i en torr stekpanna tills det doftar gott. Rör om så att de inte bränns. Mortla till ett fint pulver. Smält smöret i en stekpanna och rör i svartpepparn. Låt värmas i någon minut. Ta av från värmen.
Tänk att det absolut enklaste är oftast det absolut godaste. Denna ljuvliga pastarätt smaksätts med endast smör, svartpeppar och ost.
1.
Värm svartpepparkornen i en torr stekpanna tills det doftar gott. Rör om så att de inte bränns. Mortla till ett fint pulver. Smält smöret i en stekpanna och rör i svartpepparn. Låt värmas i någon minut. Ta av från värmen.
2.
Koka pasta enligt förpackningen i saltat vatten. När pastan är nästan klar, häll av vattnet men spar 2-3 dl av pastavattnet.
3.
Vispa ner ca 1 dl pastavatten ner i smöret i stekpannan, tillsammans med nästa all parmesanost och rör om till en krämig sås.Tillsätt spaghettin, späd med lite mer pastavatten och rör ihop till en krämig pasta. Smaka av med salt.
4.
Garnera med parmesan och servera direkt.
1 tsk svartpepparkorn
2 msk smör
ca 80 g parmesan, riven (eller pecorino)
200 g spaghetti