Värm ugnen till 200 grader.
Variera chipsen och pop cornen till helgen och prova dessa sötsalta heta nötter istället. Förutom att de är vansinnigt goda – så går de supersnabbt att sno ihop. Vi tycker det är godast med mandlar, cashewnötter och jordnötter, men använd de nötter ni gillar bäst eller råkar ha hemma. Tillsätt mindre cayennepeppar om ni vill ha nötterna lite mildare.
1.
Värm ugnen till 200 grader.
2.
Rosta nötterna på en plåt i cirka 10 minuter. Rör om då och då.
3.
Blanda socker, salt och cayennepeppar i en bunke.
4.
Blanda vatten, honung och rapsolja i en kastrull och koka upp.
5.
Rör ner mandeln i honungslagen och blanda sedan allt med kryddorna i bunken. Rör om tills alla nötter är täckta.
6.
Lägg ut nötterna för att svalna på en plåt täckt med bakplåtspapper.
5 dl nötter
½ dl strösocker
1 ½ tsk salt
ca 1 tsk cayennepeppar
1 msk vatten
1 msk honung
1 tsk rapsolja