Skala och skär sötpotatisen i bitar.
En ljuvlig sötpotatissoppa med smak av apelsin, ingefära och saffran. Perfekt som en måltid eller som tilltugg på glöggmingel.
1.
Skala och skär sötpotatisen i bitar.
2.
Skala och hacka lök och vitlök.
3.
Fräs lök, vitlök, ingefära och saffran i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt sötpotatis, buljong och apelsinskal och -saft.
4.
Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.
5.
Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.
6.
Garnera med lite vispgrädde.
ca 700 g sötpotatis
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 msk riven färsk ingefära
1 kuvert (1/2 g) saffran
11-12 dl grönsaks- eller hönsbuljong
skal och saft från ½ apelsin
salt och peppar
lite vispgrädde till garnering