back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sötpotatis­soppa med apelsin, ingefära och saffran

  • 4 portioner

En ljuvlig sötpotatissoppa med smak av apelsin, ingefära och saffran. Perfekt som en måltid eller som tilltugg på glöggmingel.

Hur

Gör så här

1.

Skala och skär sötpotatisen i bitar.

2.

Skala och hacka lök och vitlök.

3.

Fräs lök, vitlök, ingefära och saffran i olja i en kastrull i några minuter. Tillsätt sötpotatis, buljong och apelsinskal och -saft.

4.

Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Mixa soppan slät i matberedare eller med stavmixer.

5.

Späd med mer buljong om så önskas. Smaka av med salt och peppar.

6.

Garnera med lite vispgrädde.

Ingredienser

Ingredients

ca 700 g sötpotatis

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

1 msk riven färsk ingefära

1 kuvert (1/2 g) saffran

11-12 dl grönsaks- eller hönsbuljong

skal och saft från ½ apelsin

salt och peppar

lite vispgrädde till garnering