Skala grapefrukten med en vass kniv ovanför en skål för att fånga upp saften. Skär loss klyftor av fruktköttet utan att få med hinnor och det vita. Lägg klyftorna åt sidan och pressa ur saften ur det som är kvar av grapefrukten.
En uppfriskande soppa med avokado och grapefrukt. Perfekt en varm sommardag.
1.
Skala grapefrukten med en vass kniv ovanför en skål för att fånga upp saften. Skär loss klyftor av fruktköttet utan att få med hinnor och det vita. Lägg klyftorna åt sidan och pressa ur saften ur det som är kvar av grapefrukten.
2.
Halvera och kärna ur avokadofrukterna. Gröp ur avokadoköttet och kör i en matberedare eller med mixerstav till en slät puré. Tillsätt ingefära, limesaft, grapefruktsaft, buljong och mixa lite till. Tillsätt det kalla vattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt.
3.
Skär gurkan i tunna stavar och sedan i små kuber.
4.
Häll upp soppan i kylda skålar. Garnera med gurka och grapefruktskivor. Servera direkt.
1 grapefrukt
4 st avokado
1 ½ tsk riven färsk ingefära
saft från 1 lime
ca 5 dl höns- alt grönsaksbuljong, kyld
ca 2 dl iskallt vatten
salt
ca 100 g gurka