back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sommar­dessert med mördeg, grädde och bär

  • 4-6 portioner

En enkel och god sommardessert med mördeg, grädde och blandade bär.

    Hur

    Gör så här

    1.

    Värm ugnen till 175 grader.

    2.

    Arbeta snabbt ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller för hand. Tryck eller kavla ut degen, knappt 1 cm tjockt på en plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 10 – 15 minuter eller tills mördegen är gyllenbrun.

    3.

    Låt kallna på ett galler. Bryt sönder i bitar.

    4.

    Vispa grädden. Tillsätt lite socker om du vill ha den söt.

    5.

    Varva grädde, mördegsbitar och bär. Strö över rivet citron- och limeskal och garnera med citronmeliss, mynta och ev tusenstjärnor eller andra ätbara blommor.

    Ingredienser

    Ingredienser till deg

    100 g smör

    2 dl vetemjöl

    1/2 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    Till servering

    3 dl vispgrädde

    ca 400 g blandade bär

    rivet citron- och limeskal

    citronmeliss eller mynta till garnering

    ev tusensköna till garnering