Sätt ugnen på 225 grader.
Idag står vi i köket hela dagen och testlagar recept – vilket innebär när kvällen kommer och vi måste laga middag till våra familjer så tryter helt enkelt lusten att laga mat. Då fuskar vi lite. Japp, vi erkänner. Vi köper en sådan där färdig pizzakit. Men för att göra det lite fräschare och lite festligare piffar vi till den lite med färska tomater, mozzarella och ruccola EFTER vi har gräddat färdigt den. Vips, så är middagen klar på 20 minuter. Ibland måste man helt enkelt få göra det lätt för sig…
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
2.
Ställ en plåt i ugnen.
3.
När ugnen är varm, ta ut plåten och lägg pizzadegen på plåten. Grädda i 5 - 10 minuter.
4.
När degen har börjat bli lite gräddad - men ännu inte fått färg, ta ut den ur ugnen och bred ut tomatsåsen (vi brukar inte använda hela burken).
5.
Skär mozzarella cucina i tunna skivor (eller riv den) och fördela över pizzan.
6.
Grädda i ugnen i ytterligare 5 - 10 minuter eller tills mozzarellan börjar få färg.
7.
Under tiden skär resterande 250 g mozzarella i kuber - eller riv sönder i mindre bitar.
8.
Halvera körsbärstomaterna.
9.
Ta ut det färdiggräddade pizzan från ugnen och fördela mozzarella, tomater och rucola över den.
10.
Strö över hackad basilika. Servera direkt.
1.
Vi upplever att när man gräddar pizza i en vanlig ugn så hinner degen ofta inte gräddas klart. Så därför förgräddar vi degen en liten stund innan vi toppar den med sås och ost. Ett annat tips är att köpa Galbanis mozzarella ”Cucina” – som är en vakuumförslutad mozzarella med lägre vatteninnehåll. Vi upplever att när man använder ”vanlig” mozzarella så vätskar den sig och pizzan blir blöt… Dock använder vi förstås vanlig mozzarella för att toppa den färdigräddade pizzan.
1 pizzakit med tomatsås
ca 200 g mozzarella ”cucina”
250 g mozzarella
20 st körsbärstomater (ca 200 g)
ca 65 g ruccola
några basilikablad