Skala och finhacka lök, vitlök och morot till köttfärsröran. Kärna ur paprikan och finhacka den och sellerin. Använd gärna matberedare.
Vi svenskar äter mycket köttfärs i alla dess former – köttfärssås, tacos, köttbullar, hamburgare – ja, listan är lång. Men visst behöver man ofta lite inspiration för att förnya sina gamla favoriter. Eftersom vi svenskar ofta är oerhört snabba med att anamma amerikanska mattrender är vi högst förvånade över att Sloppy Joes ännu är ett relativt okänt fenomen i Sverige. Glöm inte var du läste det först – snart är Sloppy Joe hetare än både pulled pork och grönkålschips någonsin var!
Receptet kommer från vår bok Till bords med systrarna Eisenman
1.
Skala och finhacka lök, vitlök och morot till köttfärsröran. Kärna ur paprikan och finhacka den och sellerin. Använd gärna matberedare.
2.
Fräs löken och grönsakerna i oljan i cirka 3 minuter. Tillsätt köttet och fräs tills det har fått färg. Rör ner allt utom salt och peppar och låt såsen småputtra utan lock i cirka 40 minuter eller tills den har tjocknat. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
3.
Dela hamburgerbröden och stek dem i lite smör i en panna. Fördela köttfärsröran på brödens underdel. Lägg en skiva ost ovanpå och lägg på överdelen. Servera direkt.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
½ röd paprika
1 stjälk bladselleri
ca 2 msk olivolja
800 g nötfärs
800 g krossade tomater
½ dl ketchup
3 msk tomatpuré
2 msk worcestershiresås
1 msk rödvinsvinäger
3 msk farinsocker
2 tsk Colman’s senapspulver
1 tsk chilipulver
salt och svartpeppar
Hamburgarbröd (se recept här)
25 g smör till stekning
8 skivor cheddarost