Skölj sillen i kallt vatten, låt rinna av och skär sedan i sneda bitar, ca 2 cm breda.
1.
Skölj sillen i kallt vatten, låt rinna av och skär sedan i sneda bitar, ca 2 cm breda.
2.
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor. Låt lagen kallna helt.
3.
Skala och skiva ingefäran. Skölj apelsinen. Skär strimlor av skalet från halva apelsinen (utan att få med den beska vita delen.) Skär ¼ av apelsinen i skivor (den delen med skalet kvar). Varva sillen med ingefära, lingon, apelsinskal och -skivor i en burk med lock. Häll lagen över sillen. Sätt på locket och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.
4.
5.
1 förpackning inläggningssill á 420 g
½ dl ättiksprit (12%)
1 ½ dl vatten
2 dl strösocker
8 kryddpeppar
4 kryddnejlikor
ca 25 g färsk ingefära
1 apelsin
¾ dl lingon