back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sill med ingefära, apelsin och lingon

En vacker och god sill med juliga smaker. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.

Hur

Gör så här:

1.

Skölj sillen i kallt vatten, låt rinna av och skär sedan i sneda bitar, ca 2 cm breda.

2.

Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor. Låt lagen kallna helt. 

3.

 Skala och skiva ingefäran. Skölj apelsinen. Skär strimlor av skalet från halva apelsinen (utan att få med den beska vita delen.) Skär ¼ av apelsinen i skivor (den delen med skalet kvar). Varva sillen med ingefära, lingon, apelsinskal och -skivor i en burk med lock. Häll lagen över sillen. Sätt på locket och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.

4.

5.

Ingredienser

Ingredienser

1 förpackning inläggningssill á 420 g

½ dl ättiksprit (12%)

1 ½ dl vatten

2 dl strösocker

8 kryddpeppar

4 kryddnejlikor

ca 25 g färsk ingefära

1 apelsin

¾ dl lingon