back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Sallad med varm­rökt lax, färsk­potatis, sparris och örtkräm

  • ca 4 portioner

På sommaren är vi ofta sugna på fräscha sallader som man kan snabbt och enkelt sätta ihop – och slippa stå för mycket i köket när sol och bad kallar. Dagens somriga sallad är fantastiskt god och passar lunch som middag, vardag som fest!

Hur

Gör så här

1.

Kör ingredienserna till örtkrämen med en mixerstav till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

2.

Koka färskpotatisen i saltat vatten tills de är klara. Häll av vattnet och låt svalna. Skär i halvor. Skär sparrisen i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten i några minuter, tills de är kokta. Dela laxen i mindre bitar. Skär rädisorna i klyftor.

3.

Varva sallad, potatis, lax, rädisor och sparris på ett stort fat eller tallrikar. Ringla över lite god olivolja, klicka över lite av örtkrämen och strö över nymalen svartpeppar. Garnera med dill och gärna ätbara blommor. Servera resten av örtkrämen på sidan om.

Ingredienser

Ingredienser

ca 400-500 g varmrökt lax

ca 800 g färskpotatis

ca 120 g blandsallad

12 sparris

12 rädisor

Örtkräm

2 dl créme fraiche

1 dl majonäs

1 liten klyfta vitlök

2-3 dl färska örter

2 tsk färskpressad citron

salt

peppar

Till garnering

dill

lite god olivolja

eventuellt ätbara blommor