Följ receptet på lussekatter fram tills att degen har fått jäsa första gången
Igår bakade jag dessa saffrans-sockerkringlor med vårt supersaftiga grundrecept på lussebullar – och konstaterade ännu en gång att detta är det bästa receptet ever på saffransbullar. När jag åt bullarna idag så var det nästintill lika saftiga och goda som de var igår nybakade
1.
Följ receptet på lussekatter fram tills att degen har fått jäsa första gången
2.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 25 – 30 delar. Rulla ut varje del till ca 30 cm långa längder och forma dem till kringlor
3.
Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk
4.
Värm under tiden ugnen till 225 grader (200 grader om har varmluftsugn)
5.
Grädda bullarna i 8-10 minuter. Håll koll så att de inte bränns
6.
Pensla de varma kringlorna med det smälta smöret, doppa i strösockret och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna.
5 dl mjölk
1 vaniljstång
1 1/2 dl strösocker
7 äggulor
3 msk maizena
50 g smör