Skala och skär potatisen mindre bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skär paprika i strimlor.
1.
Skala och skär potatisen mindre bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skär paprika i strimlor.
2.
Skala och finhacka löken. Fräs löken i oljan i 5-10 minuter i en kastrull.
3.
Tillsätt vitlök, rödcurry och ingefära och fortsätt fräs i några minuter till. Tillsätt kokosmjölk, buljong, potatis, blomkål, paprika, jordnötssmör, socker och fisksås. Koka upp och låt sjuda till potatisen är klar.
4.
Rör i spenaten. Smaka av med lime, eventuellt med röd curry för mer hetta, salt och peppar.
5.
Garnera med färsk koriander, hackade jordnötter och limeklyftor att pressa över. Servera med jasminsris.
ca 250 g potatis
1 liten huvud á ca 450 g blomkål
1/2 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja eller jordnötsolja
ca 2 msk rödcurry
2 tsk ingefära
2 burkar á 400 ml kokosmjölk
2 dl grönsaksbuljong
2 msk jordnötssmör
1 msk farinsocker
2 msk fisksås
ca 40 g spenat
ca 1 msk pressad lime
hackade färsk koriander, hackade salta jordnötter och limeklyftor till garnering