back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Renskavs­gryta med skogs­champinjoner och lingon

  • ca 50 minuter
  • 4 portioner

En värmande gryta med renskav, skogschampinjoner och lingon. Till skillnad från andra grytor går den lite snabbare att göra då renskav inte behöver koka länge för att bli mört.

Foto Helen Pe

Hur

Gör så här

1.

Dela purjolöken, skölj rent och skiva. Skär skogschampinjoner i klyftor. Skala och skär potatisen i tärningar.

2.

Smält 2 msk smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och fräs tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan.

3.

Smält resterande smör i en kastrull eller stekgryta. Tillsätt purjolöken och fräs i några minuter tills den är mjuk.

4.

Tillsätt renskav och stek tills den har fått lite färg. Sära på bitarna så att de steks jämt.

5.

Tillsätt potatisen och buljongen i kastrullen och koka upp. Låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk.

6.

Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.

7.

Rör ner lingonen. Spar gärna några stycken för garnering.

8.

Garnera med persilja och lingon.

Ingredienser

Ingredienser

1 purjolök

200 g skogschampinjoner

4 potatisar (ca 400 g)

2 msk + 2 msk smör

1 paket à ca 240 g renskav, lätt tinat

1 ½ liter köttbuljong

2 msk kinesisk soja

ca ½ dl lingon

salt och svartpeppar

hackad persilja till garnering