Dela purjolöken, skölj rent och skiva. Skär skogschampinjoner i klyftor. Skala och skär potatisen i tärningar.
1.
Dela purjolöken, skölj rent och skiva. Skär skogschampinjoner i klyftor. Skala och skär potatisen i tärningar.
2.
Smält 2 msk smör i en stekpanna. Tillsätt svampen och fräs tills de är gyllenbruna. Lägg åt sidan.
3.
Smält resterande smör i en kastrull eller stekgryta. Tillsätt purjolöken och fräs i några minuter tills den är mjuk.
4.
Tillsätt renskav och stek tills den har fått lite färg. Sära på bitarna så att de steks jämt.
5.
Tillsätt potatisen och buljongen i kastrullen och koka upp. Låt koka på låg värme tills potatisen är mjuk.
6.
Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.
7.
Rör ner lingonen. Spar gärna några stycken för garnering.
8.
Garnera med persilja och lingon.
1 purjolök
200 g skogschampinjoner
4 potatisar (ca 400 g)
2 msk + 2 msk smör
1 paket à ca 240 g renskav, lätt tinat
1 ½ liter köttbuljong
2 msk kinesisk soja
ca ½ dl lingon
salt och svartpeppar
hackad persilja till garnering