back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Red Velvet Cupcakes med choklad­frosting

  • 12 stycken

Bu! Snart är det Halloween. Därför bjuder vi på dessa smarriga red velvet cupcakes med chokladfrosting.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader. Lägg ner pappersformar i en muffinsplåt.

2.

Vispa socker och ägg poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med vitvinsvinäger, olja och filmjölk. Tillsätt karamellfärg och vispa till en slät smet.

3.

Häll smeten i formarna, ca ¾ fulla och grädda i ca 20 minuter. Låt svalna något i formen. Stjälp sedan upp dem på ett galler och låt kallna.

4.

För att göra frostingen, vispa ihop smör och florsocker till en helt slät kräm. Vispa ner kakao och vaniljsocker. Slutligen vispa ner färskosten och vispa till en slät frosting. Rör ner svart karamellfärg. Bred på toppen av varje cupcake.

5.

För att göra fladdermösse: Klipp svarta sidenband i ca 7 cm långa bitar. Gör en knut i mitten på varje bit. Klipp kortänderna som på bilden. Måla ögon på varje knut med en vit penna. Stick in en bit stadig ståltråd i varje knut. Dekorera varje cupcake med en fladdermus.

Ingredienser

Muffins

3 1/2 dl strösocker

2 ägg

3 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bikarbonat

1/2 tsk salt

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 msk vitvinsvinäger

1 dl raps- eller solrosolja

2 1/2 dl filmjölk

2 msk röd karamellfärg

Chokladfrosting

60 g smör

5 dl florsocker

1/2 dl kakao

1 tsk vaniljsocker

100 g philadelphiaost

svart karamellfärg