back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rädisor med krämig misodip

Rädisorna älskar vi att äta i all sin enkelhelt med en god dip – som te x denna misodip. Vill man få bort lite av det beska i rädisan kan man lägga den i blöt ett tag.

Hur

Gör så här

1.

För att göra blommor av rädisorna: Skär två kryss, dvs fyra snitt, (så att det blir som en stjärna) i botten av rädisorna. Skär inte hela vägen igenom utan bara ca 3/4 delar. Lägg i kallt vatten och ställ i kylskåpet i några timmar tills rädisorna har ”slagit ut”. Man kan servera rädisorna med eller utan blast. (De är lättare att hålla i och doppa med blasten kvar) Ta bort den om en är trött och hängig. Den brukar dock få tillbaka sin spänst om den ligger i blöt i iskallt vatten

2.

Rör ihop ingredienserna till dippen.

3.

Servera rädisorna med dippen.

Ingredienser

Ingredienser

1 knippe rädisor

1 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

ca 1 msk vit misopasta

en nypa svartpeppar