back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rabarberkaka

En mjuk och saftig kaka med rabarber och havregryn, perfekt att njuta av tillsammans med en kopp kaffe.

Hur

1.

Värm ugnen till 175 grader. Smörj och bröa en rund bakform.

2.

Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägg och gräddfil. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

3.

Nyp ihop ingredienserna till en havregrynsströsslet.

4.

Häll hälften av smeten i formen. Fördela rabarbern jämt över smeten. Strö över nästan hälften av strösslet. Klicka ut resten av smeten och strö över resten av strösslet.

5.

Grädda kakan i ca 1 timme (kan vara mer beroende på storlek på formen), eller till en provsticka är torr. Täck med folie mot slutet ifall den börjar få för mycket färg.

6.

Låt kakan svalna i formen.

7.

Njut av kakan tillsammans med en god kopp kaffe!

Ingredienser

125 g rumsvarmt smör

2 dl strösocker

2 ägg

2 ½ dl gräddfil

5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 tsk malen kardemumma

1 krm salt

ca 5 dl, skuren i bitar rabarber

100 g smör, smält

1 ½ dl farinsocker

2 ½ dl vetemjöl

1 dl havregryn